Що потрібно перевірити при покупці авто

Купівля вживаного автомобіля – завжди лотерея, адже кожен із запропонованих «залізних коней» може виявитися зовсім не тим, чим здається при первинному огляді. Продавцю вигідно продати свій «лот» подорожче, приховавши при цьому суттєві неполадки і дефекти. Навіть кузов, який завжди на виду, може виявитися вдало замаскованим під новий. Як не помилитися? Що треба в першу чергу перевіряти при покупці бу автомобіля ? Спробуємо розібратися.Що може статися, якщо не перевірити при покупці стан автомобіля ? Куплена «ідеальна» машина незабаром починає підносити сюрпризи, причому, неприємні. Деталі виходять з ладу, їх знос або неполадки в роботі стають явними, на кузові проступає іржа. Проблеми з’являються одна за одною. Уникнути таких наслідків можна, якщо точно знати, що важливо перевіряти при покупці авто бу і не забувати про нюанси.

Що перевірити при покупці авто : читайте оголошення уважно

З чого починається пошук автомобіля мрії? З перегляду тисяч оголошень про продаж. Кожне з них несе будь-яку інформацію про пропозицію. Ваше завдання – з’ясувати максимум відомостей про автомобілі.Будь-який продавець прагне розповісти про переваги авто і представити в кращому світлі його недоліки (або взагалі приховати їх). Наприклад, в оголошенні може бути написано про те, що двигун новий або у відмінному стані, але не вказано, що це – дешевий агрегат сумнівного виробництва.Важливе правило – не вірте всьому, що написано в оголошенні. Якщо машина вас зацікавила, складіть докладний список того, що потрібно перевірити при покупці авто, і зв’яжіться з продавцем для уточнення деталей. Задавайте питання, які допоможуть з’ясувати точну інформацію про машину. Розпитайте про пробіг, технічний стан, останньому ремонті, часу заміни рідин і комплектуючих, дізнайтеся історію ДТП. Тільки після того, як ви переконаєтеся в тому, що інформація від власника відповідає тій, яка представлена в оголошенні, можна домовлятися про час і місце зустрічі для детального огляду авто.

Що треба знати про кузові при покупці авто

Ремонт кузова – робота дорога і займає чимало часу. Тому відповідь на питання, що потрібно в першу чергу перевіряти при покупці уживаної машини , очевидний – уважно огляньте зовнішній вигляд автомобіля, придивіться до дрібниць і прихованих частин кузова.Що треба перевіряти при покупці машини ? Зверніть увагу на товщину лакофарбового покриття. Можна використовувати спеціальний інструмент – товщиномір, але можна обійтися і без нього. Огляньте фарбу по всій поверхні авто, уважно вивчіть зазори і місця установки навісних компонентів і накладок. Шукайте збільшені зазори, корозію, ознаки неякісної кустарної фарбування, незаводських шагрень.Звичайно, очікувати ідеального стану лакофарбового покриття не варто. Автомобіль, вже подолав чимало кілометрів по дорогах, буде мати подряпини, потертості, невеликі пошкодження кузовних деталей. У такій ситуації навпаки, ідеальний стан кузова має викликати підозри – під шаром новенької фарби можуть ховатися сліди ДТП.Зіставляйте стан машини з відповідями власника на запитання про окремі елементи. Іноді практично новий вид кузова – це всього лише відображення дуже уважного і дбайливого догляду за ТЗ.

Що ще слід перевіряти при покупці уживаної машини: кермо і важелі, сидіння і педалі

Про знос автомобіля яскраво свідчать рульове колесо і важіль перемикання передач. Саме ці елементи найчастіше стикаються з руками водія в ході чого їх поверхня втрачає лиск і новизну. Пробіг з відміткою понад 200 тис. Км – цілком розумне обґрунтування того, що кермо став гладкий, відполірований долонями, на ньому можуть бути присутніми потертості і тріщини. Важіль перемикання передач виглядає відповідно. Якщо ці деталі мають відмінний новий вид – задайте запитання продавцеві, з якої причини була проведена заміна.При великому пробігу досить сильний знос набувають і накладки на педалях. При сильному зносі цих комплектуючих і заявленому малому пробігу у вас повинні з’явитися сумніви в правдивості продавця.Що ще перевіряти при огляді для покупки авто ? Зверніть увагу на водійське сидіння. При пробігу понад 200 тис. Км знос буде очевидний:

  • є потертості і тріщини;
  • можуть з’явитися дірки, провали, продавлені.

Звичайно, сидіння легко замінити. Порівняйте крісло водія та інші в салоні – якщо вони відрізняються між собою, треба запитати у продавця, з якої причини була проведена заміна. При ухильному відповіді у вас повинні з’явитися сумніви в чесності інформації про величину пробігу.

А так чи поганий великий пробіг?

Знос комплектуючих свідчить про великому пробігу. Чому варто звертати на цю величину особливу увагу?Насправді сьогодні великий пробіг не є перешкодою для покупки б / у авто. Справа в тому, що багато автомобілів піддаються скручування пробігу і дізнатися реальні цифри практично неможливо.Авто, які приганяють на продаж з країн Європи, викликають ще більший подив. Якщо для українського автомобіля пробіг в 200 тис. Км вважається мало не граничним, то в Німеччині, Франції, Італії та інших європейських країнах машини в рік проїжджають в 2 рази більше, ніж ті, які колесять по дорогах України. У підсумку продаються «звідти» авто мають пробіг до 400 тис. Км і відрізняються прекрасним технічним станом.

Що перевіряти під капотом при покупці автомобіля

Відкривши кришку капота приступайте до вивчення «серця» автомобіля. Послухайте, як працює двигун, чи немає стукотів і вібрацій, чи не з’являється під час роботи движка дим. Для цього не треба бути фахівцем – досить підняти масляний щуп або відкрутити кришку з маслозаливной горловини і завести авто. Якщо при роботі чутні стуки, вібрації, є задимлення – мотор зажадає серйозного дорогого ремонту.Подивіться, чи немає помітних витоків рідин. Двигун перед продажем не миють – якщо агрегат чистий і явно вимитий, продавець міг приховати потьоки і сліди бризок, що свідчать про негерметичність елемента.

Обов’язково відвідайте підйомник

Що перевіряти при термінової покупки б / у авто ? Обов’язковий етап огляду транспортного засобу – вивчення його стану знизу. Заженіть машину на підйомник і ретельно огляньте:

  • двигун (знизу приховати витоку набагато складніше);
  • підвіску;
  • вихлопну систему;
  • шасі.

Перевірка з «ями» або на підйомнику вимагає наявності професійних знань і навичок. Якщо ви не володієте ними – є сенс запросити фахівця для оцінки стану авто. Якщо продавець проти такої консультації – задумайтеся.

Перевірте стан витратних матеріалів

Витратні матеріали найпростіше замінити на нові. Дбайливий власник не продаватиме авто зі зношеними гальмівними дисками і колодками, пошкодженими шинами, поганими амортизаторами, зношеними компонентами підвіски, вихлопної системи. Всі ці деталі добре видно при огляді знизу.

Як дізнатися, битий автомобіль

Продаж ТС, що побували в ДТП, як небитих – звична практика. Як переконатися в тому, що продавець не приховує такі важливі нюанси? Іноді продається «майже нове» авто взагалі є гібридом, зібраним з декількох машин. Є кілька простих способів і варіантів перевірки:

  • перевірте зазори між різними компонентами кузова – вони повинні бути ідентичними, від арок дверей до крайок бампера;
  • шукайте сліди фарбування на порогах, колісних арках, середніх стійках.

Побувавши в ДТП автомобіль може піднести неприємні сюрпризи. Якщо продавець приховує реальну історію авто з відмовтеся від покупки.

Іржа і корозія: де шукати

Корозія з’являється в тих місцях, які постраждали в результаті удару або кустарного ремонту. Звичайно, причиною може бути і вік авто. Де шукати іржу в першу чергу? На порогах, крилах, нижній частині дверей. Навіть невеликі ділянки корозії з часом збільшаться і призведуть до руйнування кузова. Якщо авто старе і недороге ремонт виявиться недоцільним.Знайти іржу можна і під машиною. Корозія з’їдає підлогу, ланжерон, місця кріплення деталей підвіски,

Що обов’язково робити при покупці б / у авто

Ретельно перевірте роботу всієї електроніки. Навіть така дрібниця, як не відкриваються вікно, може бути ознакою поломки контролера, відповідального за функціонування безлічі компонентів. У сучасних моделях авто немає неважливих комплектуючих.Що робити при покупці уживаного авто , якщо ви не професіонал? Ретельно перевірити інформацію, надану продавцем, оглянути транспорт з усіх боків, щоб переглянути його в русі. Найвигідніше звернутися для підбору авто до фахівців по авто підбором – за невелику плату ви отримаєте гарантію того, що новий транспорт не стане причиною великих витрат на ремонт вже найближчим часом. 

Залиште заявку і ми з Вами зв'яжемося

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Замовити дзвінок

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Підібрати автомобіль

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.