Як купити хороший автомобіль із пробігом

Український авторинок не надто тішить бажаючих купити авто. Покупцям доводиться стикатися з безліччю складнощів, які, як правило, пов’язані з поганим технічним станом транспортних засобів та бажанням продавців продати свій товар максимально дорого. Обдурити недосвідченого споживача дуже просто – досить трохи підфарбувати, приховати поломки і можна видати справжнє відро за новенький автомобіль. Як правильно вибрати авто з пробігом та не помилитися? Варто бути дуже уважним, а якщо досвіду та знань не надто багато – звернутися по допомогу до тих людей, які точно знають, де можуть ховатися проблеми та як їх зазвичай приховують.

Як вибрати хороший автомобіль з пробігом: 8 кроків на шляху до успішної покупки

Обдурити недосвідченого покупця нескладно, і цим успішно користуються шахраї. Для того, щоб не залишитися з нічим, важливо дотримуватися певного алгоритму підбору транспортного засобу. І почати купувати варто з вивчення спектра пропозицій. Це буде перший із восьми важливих етапів автопідбору.

Як почати вибирати хороший автомобіль? Вивчіть оголошення про продаж транспорту, розміщені на всіх доступних вам ресурсах. Почніть із спеціалізованих сайтів, дощок оголошень, приватних пропозицій. Якщо є час та бажання – подивіться наживо пропозиції на авторинках, які є у всіх містах. Створіть добірку варіантів, які відповідають вашим побажанням до таких параметрів, як ціна, марка та модель, рік випуску, пробіг, зовнішній вигляд, тип кузова та ін.

Крок другий – вивчення ситуації на ринку та порівняння цін. Не варто переплачувати, але й надто низька вартість має наштовхнути вас на роздуми про причини зниження ціни на даний транспортний засіб. Поспілкуйтеся на спеціалізованих форумах, дізнайтеся у власників такого авто, як хочете купити ви, про нюанси вибору та особливості машини. Тільки тоді, коли ви точно знатимете діапазон допустимих цін на обране ТЗ, можна приступати до більш детального вивчення пропозицій. На цьому етапі ви вже точно знаєте, що шукайте і скільки воно має коштувати.

Які важливі нюанси варто ще знати, якщо ви хочете якнайкраще і швидше купити машину з пробігом? Почніть з вивчення історії авто. Ця процедура займе чимало часу, особливо якщо варіантів ви вибрали кілька. Зв’яжіться з продавцем та дізнайтесь vin код машини та держномір. Якщо історія авто чиста, продавець не приховуватиме цю інформацію. Завдяки цим даним на відкритих онлайн-сервісах ви можете знайти відомості про ДТП, в яких брало участь авто, реальний пробіг, обмеження, штрафи, страховки та інші важливі дані.

На четвертому етапі поспілкуйтеся з продавцем обраної за попередніми кроками машини. Відкиньте варіанти з перекупами та посередниками – як правило, вони нічого не знають про автомобіль. Їхнє завдання – дешево купити та дорого продати без додаткових вкладень. У розмові спробуйте дізнатися, який пробіг у авто, чи попадало воно в аварії, скільки насправді було власників, як часто транспорт проходить технічний огляд. Якщо отримані в результаті перевірки з вин коду і дані від власника не збігаються – подумайте про чесність продавця і про те, чи варто купувати у нього товар.

Який автомобіль із пробігом варто вибрати?

Звичайно, краще взяти авто із салону, але якщо ви розглядаєте тільки б/в, то обов’язково згаяйте час на реальний огляд транспорту. Це найважливіший і значимий етап. Завдяки перевірці ви можете дізнатись інформацію, яка допоможе отримати знижку або взагалі відмовитися від покупки.

Перед тим, як їхати на огляд, дізнайтеся, який товщиномір вибрати для покупки машини з пробігом. Цей пристрій точно вам знадобиться.

Огляньте машину, попросіть продавця показати реальні недоліки та дефекти, заведіть авто та поспостерігайте за звуками, запахом, кольором вихлопу. Розгляньте шини на тему зношування. Пошукайте корозію та використовуйте товщиномір для вивчення товщини лакофарбового покриття.

На 6 етапі погодьте вартість авто з урахуванням отриманих відомостей. Обов’язково торгуйтеся – зазвичай продавець спочатку закладає цю можливість при визначенні ціни. Акцентуйте увагу на виявлені несправності та вартість їх усунення.

Сьомий етап передбачає оформлення документів. Важливо правильно вирішити всі юридичні завдання для того, щоб правочин був законним і гроші не були втрачені.

Етап восьмий – вирішення першочергових завдань після покупки авто. Замініть масло, гальмівну рідину та антифриз, проведіть балансування коліс, замініть ремінь ГРМ та фільтри. Можливо, знадобиться замінити сальники. Зважайте на ці витрати при розрахунку бюджету на купівлю транспортного засобу.

Як бачите, завдання купівлі вживаного авто не таке просте, як може здатися на перший погляд. Продавці постараються приховати безліч одвірків та неполадок, а ваша мета – виявити їх по максимуму. Якщо ви не хочете або не можете витрачати час на розгляд чималої кількості авто, зверніться за допомогою до людей, для яких це основна робота. Компанія автопідбору Motorscout допоможе знайти ідеальне авто швидко та без нервової напруги для вас. Все, що вам потрібно зробити – надати інформацію про те, що шукайте і скільки готові витратити.

Залиште заявку і ми з Вами зв'яжемося

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Замовити дзвінок

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Підібрати автомобіль

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.