Як перевірити авто на штрафи?

Водіїв, які ніколи б не порушували правила дорожнього руху, в Україні дуже мало, рахунок буквально на одиниці. І кожен хоча б раз потрапляв в ситуацію, коли просто забував оплатити штраф або не знав про нарахування такого. Надалі це призводить до проблем – за прострочення нараховується оплата, автомобіль можуть заморозити, або не дати переоформити його на нового власника при продажу.

Пропонуємо розібратися, чим загрожують неоплачені штрафи, а також як дізнатися чи оплачений штраф.

Наслідки від штрафів

Всупереч думці, що штрафи можна не платити, відповідальність завжди наздоганяє порушників правил дорожнього руху. Тому краще самостійно проводити перевірку штрафів раз на півроку або рік, навіть якщо ви не хочете продавати машину. Це дасть внутрішній спокій і впевненість у відсутності проблем.

Якщо на вашому “рахунку” є несплачені штрафи, відкривається виконавче провадження. А значить, вам можуть не дати виїхати за кордон, авто можуть відправити на штрафмайданчик. Щоб цього не сталося, потрібно вкластися в 15 днів після отримання постанови про порушення ПДР. Але що якщо штраф був отриманий дистанційно, машина знаходиться у володінні іншої людини, а техпаспорт на ваше ім’я? Подібних прикладів може бути багато, і наслідки такі:

  • до вас прийдуть додому, щоб описати майно;
  • на квартиру або авто, а також інше цінне майно можуть накласти арешт;
  • заарештувати також можуть частину вашої зарплати;
  • виїзд за кордон забороняють через суд.

На щастя, сьогодні є зручна база адміністративних штрафів і кожен може перевірити штрафи за номером онлайн. Це заощадить вам масу часу, нервів і грошей. Більше не потрібно відстоювати черги, збирати документи, а на місці дізнаватися, що не вистачає ще якоїсь довідки. В основному з такою бюрократією було пов’язано безліч неоплачених штрафів ще кілька років тому. Сьогодні все простіше, а значить немає приводу відкладати перевірку свого автомобіля.

 

Як дізнатися чи є на машині штрафи

Серед усіх способів, найбільшою популярністю користується перевірка штрафів на прізвище в Україні. Адже куди надійніше звернутися в Управління Патрульній Поліції і отримати від них офіційну інформацію. Її видадуть виключно за вашими паспортними даними. Перевірка штрафів по базі ДАІ здійснюється на місці, ніяких заяв подавати не потрібно. Досить паспорта.

Ще про наявність неоплачених штрафів можна дізнатися онлайн – через електронний ресурс. Інформація передається у виконавчу службу, а звідти потрапляє до Єдиного реєстру боржників. На сайті вам потрібно ввести ПІБ або ідентифікаційний код, після чого відразу ж з’явиться інформація про Вашу присутність або відсутність в реєстрі. Знайшовши себе, зверніть в виконавчу службу і оплатіть штрафи, попередньо дізнавшись про графік її роботи.

Також все більшої популярності останнім часом набуває ресурс “ШтрафиUA”, де можна сплатити заборгованість онлайн. Знаючи серію і номер постанови, ви зможете погасити штраф зі своєї карти безпосередньо на сайті.

Таку ж перевірку варто провести при покупці автомобіля. Попросіть продавця при вас ввести свої дані в реєстрі або разом відвідайте УПП. Так ви будете точно знати, що не купуєте кота в мішку. А відмова продавця робити це, наштовхне на думки про доцільність придбання такої машини.
Знаючи, що на вашому рахунку немає ніяких заборгованостей, ви зможете здійснювати будь-які маніпуляції з автомобілем – продати його, виїхати на ньому за кордон, передати в користування і т.д. Своєчасна перевірка інформації і погашення всіх штрафів допоможуть відчувати себе спокійно!

Залиште заявку і ми з Вами зв'яжемося

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Замовити дзвінок

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Підібрати автомобіль

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.