Як перевірити кузов б/у автомобіля перед покупкою

При виборі уживаного автомобіля велике значення має стан його кузова. Від цього параметра залежить і остаточна вартість машини, і те скільки коштів доведеться вкласти в неї для усунення несправностей. Чи не хочете переплачувати? Отже, слід точно дізнатися, як перевірити кузов машини ще перед покупкою.

Як швидко та грамотно визначити стан кузова автомобіля

У першу чергу оцініть зовнішній вигляд авто і відстань між кузовними елементами, що сусідять. У авто із заводу всі зазори точно вивірені та рівні між собою. Якщо ви неозброєним оком бачите різницю між зазорами, які повинні бути симетрично однакові, можна зробити висновок про те, що було здійснено заміну або ремонт деталей або вони були зміщені в результаті аварій.

Вивчіть кузовні елементи. Вони мають бути ідентичного кольору та з однаковим покриттям. Навіть ідеально проведений професійний ремонт залишає сліди, які можна виявити за наявності певного досвіду та знань. Найпростіше виявити проблеми за допомогою товщинометра – придбайте цей прилад перед тим, як вирушати на реальний огляд потенційної покупки.

Як перевірити кузов авто перед покупкою?

Подивіться оптику. Вивчіть прозорість фар, наявність потертостей на них, відтінок світла. Якщо власник говорить про те, що ДТП не було, машина не бита і не перефарбована, а фари при цьому викликають сумніви – подумайте про правдивість продавця у відповідях та з інших питань.

Двері, капот, багажник – всі деталі, що відкриваються, повинні рухатися легко, без необхідності прикладати особливі зусилля. При проведенні ремонтних робіт дуже часто не вдається повернути замки на їхнє місце розташування, що викликає заїдання запорів або складності при відкриванні та закриванні. Дізнатися про проблеми із замками досвідчені автомобілісти можуть навіть просто за звуком клацань. Без навичок упоратися із цією роботою складно.

Як перевірити уживані авто на предмет поломок і проведеного ремонту перед покупкою?

Не поспішайте та уважно вивчіть усі кузовні деталі, включаючи крила, бампер, покриття, зазори, стики, з’єднання елементів. Варто перевірити зовнішній стан транспортного засобу. Обійдіть машину довкола, перевірте цілісність ущільнювачів, пластикових деталей. Переконайтеся, що в фарах і ліхтарях немає вологості. Про неякісний ремонт розкажуть шорсткості та сторонні включення у лакофарбовому покритті.

На капоті, як і на основних дверях, має бути шовний герметик. Його відсутність може стати причиною швидкого зносу деталей та витрат на їх заміну.

Відкрийте багажник і огляньте його. Під покриттям повинно бути слідів фарби, складок, зайвих зварних швів. Особливу увагу зверніть на кріплення кришки. На них не повинно бути пошкоджень, подряпин, які свідчать про розбирання цієї частини машини.

Не варто надавати особливого значення подряпинам, павутинкам, невеликим вм’ятинам на кузові. Вони можуть свідчити лише про часті мийки і дотичний контакт з іншими авто. Такі дефекти машина може отримати і в процесі нормальної експлуатації, наприклад, при відкриванні дверей, їжі по ґрунтовці, при невдалому паркуванні. Серйозної шкоди технічний стан вони не завдають.

Огляньте приховані деталі, болти для кріплення, лючок заправної горловини. На болтах не повинно бути слідів кручення, адже фарбуються вони безпосередньо на заводі і за втручання в технічну частину сліди інструментів на фарбі точно залишаться.

За ущільнювачами дверей можуть бути сліди корозії або фарби при неакуратному повторному фарбуванні. Ще одна важлива деталь – внутрішній стик дверних панелей.

Загляньте під капот. Підкапотний простір не покривається на заводі лаком і не повинен мати глянсовий блиск, який часто з’являється при повторному фарбуванні.

Як би уважні ви не побачили якісно прихований ремонт може виявитися складно. Діагностику авто краще довірити автоексперту. Тільки професіонал зможе реально оцінити стан кузова та надати інформативний звіт із зазначенням усіх отриманих даних.

Не можна стверджувати, що новий автомобіль не може мати незначних пошкоджень. Наприклад, навіть при транспортуванні на автовозі транспортних засобів безпосередньо із заводу можуть з’явитися невеликі подряпини. Дефекти можуть виникнути і в процесі гаражного зберігання. Тож якщо серйозних проблем та слідів проведеного ремонту ви не виявили – не варто відмовлятися від машини-мрії. Невеликі дефекти кузова легко усуне майстер у сервісі і вартість такої роботи не буде дуже високою.

Залиште заявку і ми з Вами зв'яжемося

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Замовити дзвінок

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Підібрати автомобіль

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.