Кращі бу авто до 5000 $

Бажаючи придбати свій перший автомобіль або при необхідності терміново обзавестися засобом пересування, багато хто задається питанням – яку машину купити за 4000 доларів в Україні. Саме цієї суми зазвичай досить, щоб взяти на себе всі ризики, пов’язані з придбанням вживаного авто. Та й за менші гроші теж не можна знайти нічого хорошого. Попит на такі машини, при цьому, досить високий, тому іноді необхідно приділити достатньо часу, щоб розібратися, яку машину купити за 5000 доларів і не прогадати.

Авто з цього сегмента точно не можна назвати розкішшю – їх купують, коли в родині або на роботі встає гостра необхідність в транспорті. Тому в першу чергу, складаючи рейтинг бу авто, враховувалася практичність і надійність. У списку не представлені машини вітчизняного та китайського виробництва, так як їх якість збірки залишає бажати кращого. Серед авто з пробігом більше 100 тисяч км, теж дуже складно знайти гідний варіант.

В основному, хороші авто до 5000 доларів в Україні – це хетчбеки і передньопривідні седани. Зробивши вибір на їхню користь, ви придбаєте надійного помічника, який прослужить вам максимально надійно, з урахуванням вкладених в нього коштів. Головне, відповідально підійти до процесу вибору, перевірити авто на ДТП і викрадення, в ідеалі – заручитися підтримкою досвідченого фахівця, який знає всі нюанси перевірки. Перекупники іноді досить успішно маскують всі недоліки старих машин, тому без допомоги професіонала можна нарватися на “кота в мішку”.

Топ бу авто

До кращих машин, що було у використанні, можна віднести наступні:

Ford Fiesta 5-го покоління (рік випуску від 2002 до 2008);

Hyundai Accent 3-го покоління (рік випуску від 2006 до 2009);

Nissan Almera Classic (рік випуску 2002-2012);

Citroen C4 1 покоління (рік випуску 2004-2010);

Nissan Note 1 покоління (рік випуску 2005-2013).

У кожної з них є свої переваги і мінуси, але в цілому вони цілком виправдовують вартість.

Ford Fiesta

Серед автолюбителів вважається, що це найнадійніший старий автомобіль. Незважаючи на те, що його перестали випускати вже більше 10 років тому, кузов відмінно виглядає. З невеликих мінусів – жестковатий пластик в салоні, аскетична приладова панель, малий дорожній просвіт. Зате, придбавши цю машину, ви отримуєте приголомшливу звукоізоляцію і грамотно налаштовану підвіску. Ще одна перевага – витривалість бензинових двигунів.
Обов’язково варто перевірити ЛКП. Якщо авто не бите, з кузовним металом і заводський забарвленням все в порядку.
Обслуговування Фієсти обійдеться недорого, якщо стежити за станом клапанів, після кожних 100 тисяч пробігу регулювати їх і не перегрівати двигун.

Hyundai Accent

Третє покоління цих автомобілів вийшло якраз тоді, коли компанія набирала обертів на світовому ринку. Тому така машина за 5000 доларів порадує вас якістю салону та екстер’єру, двосторонньої оцинковкой, яка дуже подобається консервативним водіям. Незаводських забарвлення можна перевірити на експертизі, перевіривши ЛКП, адже після ДТП і фарбування може помітно знизитися антикорозійна стійкість. Биті авто краще не купувати, навіть якщо вони коштують дуже дешево.

В цілому, для консерваторів, це ідеальне рішення – великі дзеркала, просторий салон, енергоємна підвіска, відмінний кліренс. З невеликих недоліків – салон світлий, а передня консоль не відрізняється цікавим дизайном.

Nissan Almera Classic

Хоч походження у цій моделі і японське, збирали її в Південній Кореї. Порівнюючи з англійської Альмерія, із загального можна виявити тільки дуже міцні агрегати. Діагностика на СТО показує, що ланцюгової мотор може жити мало не вічність, за умови своєчасної заміни ланцюга. Цю модель розробляли тоді, коли дуже цінувалися довговічність і витривалість, тому вона до сих пір користується такою популярністю серед консервативної аудиторії.

Її можна навіть порівняти з радянською Волгою – пряму тримає відмінно, різкі маневри робити не варто, передбачена поліпшена ергономіка водійського місця. З невеликих мінусів – жорстка підвіска.

Citroen C4

З усіх кращих бу авто до 5000, Citroen C4 відрізняється найбільш сучасним зовнішнім виглядом. Виробник передбачив статичну маточину керма, оригінальну приладову дошку, інші нетривіальні рішення. Є маса плюсів і по технічній частині – наприклад, мотор, спільної розробки Пежо і БМВ. Правда необхідно стежити за якістю ПММ, своєчасно відвозити машину на сервіс. Шумоізоляція неважлива, але плюси перекривають це. Навіть жорстку підвіску можна назвати перевагою, якщо ви любите періодично пошустріть.

Досвідчені фахівці рекомендують купувати автомобіль без АКПП, щоб не зіткнутися зі збоями в керуючої електроніці. Подібні нюанси можна виявити на комп’ютерну діагностику.
Керувати машиною дуже легко, тому це відмінний варіант для водія-початківця.

Аварійних примірників в принципі варто уникати, незалежно від того, яка модель авто припала вам до душі. Причому не тільки через корозійної стійкості, після ДТП може порушитися геометрія кузова, на око її не виявили. Обов’язково варто звернутися до Автоексперти, який перевірить машину на участь в ДТП, проведе обстеження за допомогою товщиноміра ЛКП та інших методів визначення справжнього стану машини. При грамотному підході, цілком можна придбати хороший автомобіль навіть при низькому бюджеті.

Залиште заявку і ми з Вами зв'яжемося

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Замовити дзвінок

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Підібрати автомобіль

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.