Чому стан кузова – це важливо

При виборі старого автомобіля експерти рекомендують звертати увагу не тільки на стан обладнання та агрегатів, а й на зовнішній вигляд та кузов. На перший погляд може здатися, що це питання не першорядне, адже ремонт кузова – не така вже й велика проблема. Але важливо розуміти, що за зовнішніми пошкодженнями можуть ховатися і внутрішні, адже отримати сколи, вм’ятини, подряпини, зміщення авто може в ДТП, а значить, під обгорткою швидше за все будуть ховатися ще менш приємні сюрпризи.

Що таке кузов? Відповідь це питання знає навіть дитина. Ця частина транспортного засобу служить вмістилищем для обладнання та обрамленням для салону. Кузов – це не просто метал та пластик. Це двері, дверцята, крила, бампер, багажник та капот, а також інші не менш важливі елементи.

Чому кузов важливий

Неякісний ремонт після аварії помітний неозброєним оком. А ось із професійним відновленням МС питання набагато складніше. З першого погляду на кузов побачити приховані деформації найчастіше не виходить. Не варто боятися провести детальний огляд та вивчити кожну деталь та запчастини окремо. Саме стан кузова перевіряють насамперед. Якщо на ньому будуть виявлені поломки та невідповідності слід особливу увагу приділити та огляду внутрішньої частини авто.

Чому кузов дуже важливий? Якщо двигун, акумулятор, елементи підвіски та гальмівної системи, а також інші елементи можна за необхідності замінити, то поміняти кузов не вдасться. Ви зможете замінити двері та крила, кришки, але замінити заднє крило чи дах не вийде або коштуватиме така заміна буде досить дорого. У результаті ви отримаєте “збірну солянку” з деталей, що не відповідають один одному.

Одна із причин важливості кузова – безпека. Відремонтований (відновлений) кузов ніколи не матиме таких же характеристик пасивної безпеки, як у авто із заводу. Фахівці прораховують, як проходитиме деформація авто при ДТП із націленістю на забезпечення максимальної безпеки водія та пасажирів. Після ремонту навіть дуже якісного порушується кузовна геометрія, що може призвести до дуже серйозних наслідків. Передбачити поведінку машини під час аварії в тому випадку не вдасться.

Кузов обов’язково слід перевірити перед продажем. Якщо ви не плануєте залишити машину на все життя і передавати її нащадкам у спадок, варто подумати про те, як ви її продаватимете через кілька років. Реалізувати авто з ознаками ремонту буде дуже складно.

Ще один мінус кузовного ремонту – підвищення ризику появи та розповсюдження корозії.

Чому важливо перевіряти кузов?

Його пошкодження спричиняють серйозніші проблеми, про які ви можете і не підозрювати. Наприклад, у комплекті з кузовними деформаціями авто може отримати пошкодження дротів і, відповідно, проблеми в електриці. Бажання вкласти в ремонт поменше, а продати авто дорожче призводить до того, що недобросовісні власники проводять косметичне відновлення кузова і забувають про внутрішні проблеми. Виявивши сліди відновлення, варто особливу увагу звернути на “начинку” ТЗ.

Як стає зрозуміло з усього сказаного вище, перевірка стану кузова – один з перших кроків при виборі вживаного автомобіля. Ще до того моменту, як ви заглянете під капот, потрібно уважно вивчити кузовні деталі та зазори між ними. Якщо досвіду та навичок проведення такого огляду у вас немає – рекомендуємо звернутися за допомогою до автоекспертів Motorscout. Таким чином ви позбавитеся витрат часу, стресів і зайвих фінансових вкладень. До того ж, отримаєте впевненість у тому, що покупець справді хороший автомобіль чи обґрунтовано зможете відмовитися від придбання.

Що оглядати?

На деталях огляду кузовних деталей ми зупинилися докладніше в іншій статті, а зараз розглянемо короткий алгоритм вивчення технічного стану авто за його кузовом. Проведіть візуальний огляд, обійдіть машину, подивіться на лакофарбове покриття при різному освітленні. Воно має бути рівномірним, одного відтінку, без потовщення і шорсткості. Так само важливий етап огляду – вивчення зазорів. Вони не повинні бути різними за шириною та конфігурацією. Навіть за невеликих ДТП може виникнути перекіс, який згодом позначиться на безпеці експлуатації транспорту.

Підніміть кришки багажника та капота, загляньте за ущільнювачі, огляньте оптику. На огляд кузова доведеться витратити чимало часу і допомога фахівців у цій справі буде не зайвою.

Хороший, акуратний, не відновлений кузов – перша ознака дбайливого ставлення власника до автомобіля та відсутності внутрішніх технічних проблем. Не заощаджуйте час і сили на проходження цього етапу. Дуже рідко з’являються пошкодження лише на кузові. Супроводжувати їх можуть більш серйозні та дорогі усунення проблеми.

Залиште заявку і ми з Вами зв'яжемося

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Замовити дзвінок

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Підібрати автомобіль

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.