Перевірка автомобіля за номером

Більшість поціновувачів автомобілів купують автівки на вторинному ринку, і дорікати їх за це не варто. При відповідальному підході, а також вдалому збігу обставин можна придбати досить непоганий автомобіль за доступною ціною. Не кожен готовий віддавати багато грошей салону, вийшовши з якого, вартість автомобіля одразу ж стає менше як мінімум на 30%.

Але і тут є свої підводні камені, які дуже важливо враховувати. У автомобіля може бути не найкраща історія, про яку її власник вирішить промовчати. У майбутньому вона ще не раз дасть про себе знати, що потягне за собою додаткові витрати або серйозні проблеми, якщо машина виявиться викраденою.

Тому, перш ніж підписати усі папери і оформити документи, важливо перевірити чи не викрадений автомобіль, дізнатись про наявність штрафів на ній та іншу доступну інформацію. Пропонуємо варіанти, яким чином це можна зробити в Україні.

Для чого потрібна перевірка автомобіля по державному номеру?

Часто власники автомобілів, маючи бажання якнайшвидше продати свій транспортний засіб, надають про нього якомога більше інформації. Але чи можна повністю довіряти цим словам? Адже мова йдеться про значну покупку і ризикувати не можна. Якщо знайти автомобіль по номеру, можна: перевірити, чи дійсно машина належить продавцеві, чи не підроблені документи, знайти справжнього власника автомобіля, якщо продажем займається посередник; дізнатись, яка кількість людей були власниками транспортного засобу раніше; перевірити авто на наявність арешту; перевірити авто на ДТП; отримати інформацію про ремонти, які проводились; дізнатись про обмеження, які можуть завадити перереєстрації транспортного засобу. Це може бути кредит, штраф, застава та ін.
Скільки б даних не надав Вам продавець, перевірка номерів завжди дає більше. Тим більше, це об’єктивна інформація, а не ті дані, яким доводиться вірити на слово.
Підбір автомобіля і повна перевірка від експертів Motorscout.com.ua.

Номерні знаки

Для транспортних засобів, які зареєстровані в Україні, стандартно використовується номерний знак з 4 букв та 4 цифр. Дві букви, які знаходяться ліворуч, перед цифрами, вказують на область, місце реєстрації. Ті, що праворуч, на серію. Колір знаку також важливий для перевірки. Наприклад, якщо автомобіль звичайний, цивільний, то знак буде білого кольору. Для транзитних автомобілів, знятих з обліку – червоного кольору. Співробітників МВСУ можна впізнати по синім знакам, НС і Міноборони – за чорними кольорами. Для громадського транспорту характерні жовті номери.
Як перевірити машину по номеру? Для початку, зверніться в регіональне представництво патрульної поліції, це можна зробити зателефонувавши на гарячу лінію. Ця інформація має бути в публічному доступі, а також її надають безкоштовно.

Також у вас є можливість отримати інформацію від Управління безпекою дорожнього руху. Вони мають свою базу даних автомобілів. Для цього потрібно залишити запит на офіційному сайті органу, вказавши такі дані:
*свої ініціали
*держномер транспортного засобу
*контактну інформацію – пошту, телефон
*Якщо щось буде знайдено, Ви отримаєте відповідь на e-mail.

Також завжди є можливість звернутись до приватних фахівців, які проведуть юридичне розслідування. Ця послуга буде платною, проте ви зекономите власний час.

Інформаційна база iGOV

Реєстр автомобільних номерів є також на порталі iGov.org.ua. Станом на сьогоднішній день, це найбільш простий і доступний спосіб отримати необхідну інформацію. Процедура нагадує звернення до УБДР:

*Зареєструйтесь через свій ЕЦП або Bank-Id;
*заповніть невелику анкету, де обов’язково потрібно вказати фізична особа володіє транспортним засобом чи юридична ;
*залишіть контактні дані, за якими зможете отримати відповідь.

Зазвичай інформація приходить оперативно, протягом 10 хвилин. До того ж, ви можете бути впевнені, що ваші конфіденційні дані залишаться таємницею, органи МВС гарантують їх захист.

На цьому сайті можна отримати ряд відомостей безкоштовно – марку та модель автомобіля, об’єм його двигуна, дату виробництва, державної реєстрації. Всі інші дані надаються згідно з тарифами Кабміну. Вартість буде залежати від того, хочете ви отримати довідку в електронному чи паперовому вигляді.

Перевірка автомобілів з Європи

Якщо вас цікавить автомобіль, який перегнали з Європи, а такі транспортні засоби сьогодні дуже популярні в Україні, не поспішайте засмучуватись, що вся інформація про нього залишилась в країні виробництва. В інших державах також є свої реєстри та бази даних, де можна перевірити правдивість слів продавця. Пропонуємо перелік ресурсів, де наші співвітчизники найчастіше купують автомобілі:
В Латвії працює електронний сервіс e-CSDD. Він безкоштовний, відкритий для публічного доступу. Тут можна дізнатись інформацію по номеру або Він-коду будь-якого латвійського автомобілю. На сайті ви дізнаєтесь скільки він коштує, отримаєте контакти і дані теперішнього та попередніх власників, проведених техоглядах. На порталі зберігається вся інформація про збори, податки, проблеми з документами;
Якщо ви придивляєтесь до польського автомобіля, випуском пізніше 2014 року, скористайтесь сервісом Historia Pojazdu. На сайті вам буде надана дата виробництва, держреєстрації автівки, ім’я власника, дані про технічний стан транспортного засобу. В тій же країні діє ePUAP, працює він за тим самим принципом як і український Єдиний реєстр;

Інформація про литовські автомобілі зберігається у сервісі Regitra. Введіть номерний знак, і ви дізнаєтесь, коли проводився тех.огляд, чи є страховка, штрафи, а також чи вважається автівка викраденою.
В кожній країні є свої ресурси. Як правило, вони знаходяться у публічному доступі, працюють онлайн та оперативно відправляють інформацію. Підробка інформації від державних органів неможлива, а нічого важкого в перевірці немає. Вона займає небагато часу, недорого коштує, але позбавляє ризику придбати «кота у мішку». Краще перестрахуватись заздалегідь, навіть якщо нічого не викликає підозри.

Відповідально підійдіть до вибору автомобіля, тоді автівка надійно прослужить вам довгі роки!

Залиште заявку і ми з Вами зв'яжемося

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Замовити дзвінок

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Підібрати автомобіль

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.