Тонування скла: усі «за» та «проти»

Перші автомобілі з затемненим склом з’явилися на вулицях американських міст у 80-х роках 20 століття. З того часу мода на «темне скло» встигла поширитися по всьому світу і не планує йти в історію. Тонування гартного скла дозволяє перетворити авто, надати йому елегантного вигляду, покращити дизайн. Тонування – найпростіший із варіантів тюнінгу, на який не доведеться занадто витрачатися, та й часу таке перетворення займає мінімум.

Що приховує за собою тонування автомобільних вікон, чи є шкода від тонування або такому рішенню властиві лише переваги? Розглянемо докладніше сам процес тонування і вплив, що надається їм.

Серед можливих варіантів тонування варто виділити використання технології нанесення атермальної плівки. Це найбільш практичне рішення з існуючих, яке дозволяє за повної відсутності шкоди від плівки отримати низку переваг.

Атермальне тонування авто: все «за» та «проти»

Що таке атермальна плівка? Це не просто затемнення скла. Це надійний захист салону авто від вигоряння. Така плівка, нанесена на скло, затримує до 80% інфрачервоного випромінювання та до 90% ультрафіолету. Завдяки такій плівці знижується шкідливий вплив на органи зору водія, що без тонування призводить до серйозних наслідків для очей. Атермальна плівка може бути прозорою або зі слабким ступенем затемнення, завдяки чому її нанесення на скло авто не суперечить вимогам закону, який строго обмежує параметри дозволеної світлопроникності. Показники світлопропускання атермальної плівки становлять 75-80%. Власник авто, що вирішив покрити скло атермальною плівкою, отримує лише користь, причому як для свого здоров’я, так і для салону, адже захист від випромінювань попереджає вплив ультрафіолету на елементи салону та їх вигоряння.

Користь атермальної плівки безперечна. Її можна наносити не тільки на бічні та заднє скло, а й на лобове яке, як правило, не покривають затемненими матеріалами. Таке нанесення допомагає блокувати сонячну енергію та захистити передню панель від перегріву. Таким чином, вдається вирішити чимало проблем та завдань – салон зберігає яскравість відтінків, прилади – працездатність, водій – здоровий зір. При цьому виходить знизити ефективність роботи системи клімат контролю та кондиціонера, що знижує споживання енергії та витрату палива. Чи користь від нанесення атермальної плівки на скло авто? Вона практично не видно на вікнах, створює лише легкий димчастий ефект, активно захищає салон, водіїв та пасажирів і не завдає жодної шкоди.

Чи є негативні сторони використання атермальної плівки? Саме цей вид тонування не має суттєвих недоліків. Ви можете вибрати зручну міру затемнення, встановити плівку хамелеон, повністю прозору або з легким або середнім затемненням. Види плівки можна комбінувати, підібравши різні варіанти для різних стекол.

Атермальну плівку можна встановити на опуклі та увігнуті шибки. Вона не створює складнощів у догляді, довговічна, надійна. Якщо скло розіб’ється (наприклад, при ДТП) плівка не допустить розсипання осколків по салону – вони залишаться на клейкій плівці.

Чи будуть проблеми, якщо ви захочете зняти тонування? Ні, адже демонтаж можна провести легко, не зіпсувавши при цьому скла і не витративши багато часу. Достатньо підчепити край плівки і акуратно стягнути її зі скла. Щоб видалити залишки клею, використовуйте мильний розчин.

Атермальне тонування – чи є толк від такої витівки, чи це просто зайва витрата грошей? Як показує практичний досвід автомобілістів, які володіють авто з тонуванням, всі перелічені вище аргументи за і проти абсолютно вірні. Таке затемнення не має недоліків і добре показує себе з погляду захисту салону. На склі з атермальним тонуванням не утворюються сонячні відблиски, воно не пропускає спеку та шкідливе випромінювання.

Що являє собою атермальна тонувальна плівка

Для виробництва плівки використовують високотехнологічні полімери, металізовані або керамічні речовини для верхнього шару. У складі плівки є кераміка, яка не вигоряє і не деметалізується, завдяки чому суттєво збільшується термін служби плівки. Тонування захищає скло від подряпин, тріщин, відколів при невеликому механічному впливі, попереджає попадання інфрачервоних та ультрафіолетових променів, надає авто стильного вигляду і не порушує законодавства. Це найкращий вибір для тонування авто на сьогодні.

Залиште заявку і ми з Вами зв'яжемося

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Замовити дзвінок

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Підібрати автомобіль

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.