Як перевірити автомобіль по ВІН-коду

Купівля власного автомобіля – момент дуже хвилюючий і відповідальний! Нарешті можна відмовитися від громадського транспорту, ні від кого не залежати, багато подорожувати. Залишається тільки вирішити одне питання – перевірити він код автомобіля. Це допоможе вам уникнути ситуації, коли власник або посередник, який продає автівку, ретельно приховує всю правдиву інформацію, надаючи тільки обмежені дані. За цим стоїть приховування дефектів, реального пробігу, участі авто в ДТП. Тому не варто обмежуватися лише візуальним оглядом, краще дізнатись, як перевірити авто по він коду в Україні.

Що означає цей код? Загалом, це ідентифікаційний номер, який є у кожної людини, тільки він належить автомобілю. У ньому зашифрована вся історія авто. У кожного транспортного засобу є свій особистий код, затверджений Міжнародною Організацією по Стандартизації (ISO).

Навіщо потрібна перевірка авто по він коду

Пробити автомобіль по він коду необхідно, навіть якщо ви купуєте його не у фізичної особи, а в салоні. Існують випадки, коли в спеціалізованих магазинах були виставлені на продаж викрадені автівки. Якщо перевірити він код автомобіля безкоштовно в Україні, ви отримаєте наступну інформацію:

  • історію автомобіля, а саме – країна, в якій було виготовлено авто, рік виробництва, марка і модель та ін.;
  • кількість фактичних власників автомобіля, звіт про операції, які з ним проводилися – в МРЕВ, з техпаспортом, зміною коду. Вказуються всі деталі за цими операціями;
  • чи знаходилось авто коли-небудь в угоні, чи розшукувала його поліція;
  • чи брала участь автівка в ДТП, коли, за яких обставин, які ушкодження отримала.

Таким чином, ви отримаєте стовідсотково достовірний висновок про стан транспортного засобу. Це дозволить вам, як покупцю, відчувати себе захищеним, суттєво знижує ризики придбання авто в поганому стані, кримінальною історією або з накрученим пробігом.

Розшифровка він коду

Особистий код кожного автомобіля складається з 17 символів – цифр і латинських літер. Структура регламентується ISO. Реєстраційний номер може бути розташований на рамі дверей, щитку біля вітрового скла, передній частині двигуна, теплоізоляційній перегородці, на кермі і інших елементах автівки.
Крім цього, він код буде вписаний в техпаспорт, страховку, гарантійний талон тех.огляду.
Отримавши цю інформацію, ви зможете дізнатися код країни-виробника, назву фірми і відділ виробництва, детальний опис машини, рік моделі, завод, де було складено авто і серійний номер транспортного засобу.
VIN-код ділиться на 3 сегменти. Перший містить 3 символи, другий 6, третій – 8. Кожен відповідає за свої дані:

  • походження транспортного засобу;
  • описовий сегмент, що містить інформацію про всі параметри автомобілю;
  • ідентифікує авто, тобто вказує, яка була встановлена коробка передач, який двигун, запчастини.

Ще код містить контрольне число, яке обчислюється за спеціальним алгоритмом. Саме завдяки ньому підробити VIN неможливо, навіть якщо викрадач – фахівець у галузі вищої математики.

Як перевірити автомобіль по він коду

Сьогодні існує 3 способи перевірити він код автомобіля безкоштовно:

  • Звернутися в управління обласної дорожньої поліції;
  • Зайти на сайт українського УБДР;
  • Скористатися онлайн-сервісами.

Найпростішим і доступним вважається третій варіант, оскільки для цього не потрібно докладати ніяких зусиль. У перших двох випадках можуть вимагати особисту присутність та пред’явлення документів. Основні дані надаються безкоштовно, але за додаткову інформацію доведеться заплатити. Сума невелика, зате мінімізує всі ризики.
Приватні фахівці пропонують підготувати звіт на підставі офіційних баз, в яких буде наступна інформація:

  • базові відомості з техпаспорта;
  • статус автомобіля – чи не є він викраденим;
  • всі дії, які відбувались з автівкою;
  • кількість ДТП і подробиці.

Важливо розуміти, що фіксуються тільки офіційні відомості. Щоб зрозуміти справжній стан машини, потрібен ретельний огляд, бажано із залученням спеціаліста.
У підсумку, ви будете мати максимально повну картину, і зможете порівняти її з тією, про яку розповідає продавець. Також можна перевірити його реакцію, як він поставиться до того, що ви хочете отримати офіційний документ про стан автомобіля. Якщо з ним все гаразд, він не буде помітно хвилюватися і відмовляти вас. Але подати запит все ж варто.

Автопідбір в Києві і Україні від експертів Motor Scout!

Є сенс довірити повну перевірку авто професійним фахівцям. Тоді вам не потрібно буде думати про він-код, технічний стан автомобіля, шукати як перевірити пробіг. Все це візьмуть на себе професіонали, які щодня зіштовхуються з різноманітними кейсами. Коли вже перевіряв автомобілі, які знаходяться в розшуку, зі скрученим пробігом і т.п., наступного разу вже відчуваєш їх інтуїтивно, справа лише довести. Зате в майбутньому ви будете їздити на “кришталево чистому” автомобілі, який не підведе!

Залиште заявку і ми з Вами зв'яжемося

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Замовити дзвінок

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Підібрати автомобіль

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.